Játékbeszámoló: 2012.02.19. Zalaegerszeg, Battlefield: Operation Blackout

Az idei év „nyitó” airsoft játékára mentünk ezen a napon.

A játék kiírásahttp://pachq.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=185

Mindegyikünk nagyon várta már a game-t, az időjárási viszonyok miatt kicsit aggódtunk –persze csak az odajutás miatt-  mivel országunk nagy részét hó fedte így mi is alkottuk ezerrel a hó álcákat sisak huzat, lepelvagdosás, vásárlás a baumaxba festőruha stb.

Gondolom a feelinget mindenki ismeri… mondanom se kell az idő az utolsó pár napba annyira jó lett, hogy se hó se beszéd alig maradt fehér terület a pályán így nem használtuk alkotásainkat.

Korán reggel indultunk Szigetvárról hogy időben felérjünk Zegre a gps személyében Kubi ült aki inkább érzések mint sem a térkép alapján navigált de azért oda értünk épségben.

A játék kezdése nagyjából időben elindult  oldal eligazítás után elindultunk a kiépíteni az oldal mobil vissza állóját itt nagyjából minden raj ezen célt segítette és ennek tudatában cselekedett, ennek ellenére még így is lett belőle gond. -de erről majd később-

A művelet ezen része elég hamar végre lett hajtva. Majd ezt követően a HQ parancsát követve elindultunk a lezuhant pilóták felkutatására a megadott koordináták felé. Amerre indultunk sajnos előzőleges jelentések alapján egy géppuska fészek keresztezte utunkat igy már is bele kellet vetni magunkat a pálya irdatlan dombjaiba, hogy kerülni tudjunk kerülés közbe 1 őrszemmel találkoztunk csak aki az adott vészek valószínűleges oldalsó védelmét szolgálta volna tovább haladtunk hogy az adott koordinátára jussunk. Azonban közben módosító feladatot kaptunk így rá húzódtunk hátulról/fél hátulról az adott fészekre így két tűz közé szorítva őket kb 15-30perces kontakt után semlegesítettük őket. Ugyan voltak veszteségeink de a medic szerencsére mindenhova még a kivérzés előtt oda ért.

Újabb parancs a HQ-tól hogy hatoljunk mélyebben az ellenséges vonalak mögé és keressük tovább a pilótákat.

Több órát bandukoltunk a kemény terepen ami ekkorra a megolvadt hó miatt leginkább egy dombon lévő jégpályára emlékeztetett. Már lassan bejártuk a pálya 1 harmadát mikor mozgást észleltem egy magaslaton mindenki megörült hogy végre pilóták.

Háát az a helyzet hogy nem. Elővigyázatosságból a raj szét oszlott (és milyen jól tettük) közelítéskor többszöri hanggal való felszólítás után sem jött válasz ezért tovább haladva figyeltük az ismeretlen személyeket mikor egyszer csak megcsillant a számomra már ismerős felvarró –KING SE- huuuhaa spuri vissza ellenség. 4-5főt lokalizáltunk így felvettük a harcot. A raj egyik fele elment jobbról kerülni, sajnos azonban az ellenség erős támogatást kapott –további 6-7fő- így a megkerülő manőver kudarcba fulladt és az ott lévő tagok kivéreztek. Tehát vissza álltunk, vagy is elindultunk vissza állni J ami úgy egy kellemes fél óra sétára volt… Majd igen tényleg vissza állunk, éppen mindenki eszik iszik táraz… (a már említett mobil vissza állót használtuk)  –tudjátok amit játék elején épített ki az oldal.- Nos itt vissza állási idő alatt kontaktot kaptunk igen a vissza állón, Sőt sajnos baráti rajtol, hogy hogyan igazán nem értem. Többször jeleztem rádión, hogy ott vagyunk, HQ vissza igazol gond egy szál se elvileg… azonban még is… majd hanggal való jelzés után még mindig nem értette sajnos a baráti raj hogy igen tényleg barátok vagyunk jelzem dresscode szerint voltunk öltözve és elvileg ugyebár mindenki tudott a saját mobil vissza álló kiépítéséről.

Nos miután ez a gond is megoldódott és „regenerálódtunk” Jelezték hogy a pilóták meg vannak és hogy menjünk és vegyük tűz alá az ellenfél bázisát 2 további rajjal együttesen útnak indultunk majd oda érve az egyik rajt közös megegyezéssel jobb elkerülő manőverre kértük míg mi és a másik raj egyenesen tovább haladt hogy lekösse az ellenfelet. Itt sikeresen behatoltunk az ellenfél bázisára ( közben a velünk haladó raj sajnos kivérzett) ,de mi bent voltunk, épp beszorultunk egy épület falához, mikor meg láttam a baráti rajt (hurrá erősítés)kip-kop BB csapódik a baráti raj irányából kiáltás barát-barát további BB-k jöttek amik el is találták a medikünket. Így csak egyre nagyobb gondba kerültünk a kikászálódás helyett. Próbáltuk kérni a „baráti” raj medicjét, hogy gyógyítsa fel a miénket (ha már kilőtte) nos ez nem jött be miközben felénk tartott az ő medickjük is elesett. Így mind két raj medic nélkül maradt. Közben az ellen már vissza is ált, záporoztak a bb-k medic nincs fogynak a tárak én konkréten elfogytam, tárkérés lövök tovább hullanak a barátok nincs muníció elfogyott a halottaknál is a kompatibilis tár. Fegyver elvesz a halottól és lő tovább majd egy fegyvercső szegeződött az oldalamnak nos a társam aki fedezett hátulról elesett engem pedig egy „késeléssel” (megjegyzem egy pacsinak jobban örültem volna hisz az biztonságos…) tehát szintén ki iktattak.

Következő vissza állás után kaptuk az infót hogy az ellen a mi támadásunk közbe el vitte tőlünk a pilótákat és kiszedték belőlük hol van az EMP helyzete ism sőtt már meg is van és mindjárt élesítik. Mire azonban mi oda értünk volna az akciójuk sikeres volt így utolsó parancs az volt hogy mindenki térjen vissza a HQ-ra ismételten jó adag bandukolás után vissza értünk megkaptuk a feladatot aminek a célja hogy minden raj érje el a landingzont es biztosítsa az míg kimenekítenek minket. A mi rajunk volt az utolsó aki útnak indult az adott pont felé. Így alakult hogy egy mezőn (régen focipálya volt) átvágva akartunk gyorsítani az utunkon, ami azonban látótávolságba volt az ellenfél HQ-jától. Ez miatt esett az, hogy az ellenség a kimenekítési pontunk helyett ránk rohant jó adag túl erővel 😀 elég vicces volt nem tudom hogy nem kapták e meg a koordinátákat vagy ők maguk döntöttek e így minden esetre az oldal szemszögét nézve jól jött ki mert 15percre így is fel tudtuk tartani a nagy túlerőt ami elég volt ahhoz hogy az oldal többi tagja sikeresen kimeneküljön a zónából.

Ezzel az utolsó mozzanattal ért véget a játék.

Mindegyikünk fáradt volt és saras nem-nem inkább mindegyikünk sár volt konkrétan 😀

Zegről ugy 4óra tájékán indultunk haza egy Kanizsai kv-val kiegészítve folytattuk utunkat Szigetvárig ami 8ra vezetett minket haza.

Kellemesen elfáradtunk, uj mosószert vettünk, és nem utolsó sorban sok élménnyel lettünk gazdagabbak.

Köszönjük a játékot a P.A.C.-nak!!

 

Pécs,2012.02.28.

Suba

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük