Magpul – történelem

A cikk megírásának célja egy előrevetített sorozat része, melyben kiemelve foglalkozunk különböző magpul gyártmányú eszközökkel és kiegészítőkkel.

Így elsőre véka alá vettük a cég történelmét és megalakulását.

Nos akkor mi is a magpul?

A Magpul Industries Corporation egy polimer lőfegyver tartozékokat és kísérleti lőfegyvereket tervező és gyártó cég. Székhelye Erie, Colorado, bár a termékein azt tünteti fel hogy „Made in Boulder”. A Magpul név a cég első termékétől ered, ami egy, az USA-ban és a Nato-ban rendszeresített STANAG tárakhoz készült kiegészítő volt. Ez megkönnyítette a használónak a tárat a tártartó zsebből való kihúzásban.

A Magpul elsődlegesen az AR-15 és M16 platformokon alapuló fegyverekhez tervez, gyárt és forgalmaz kiegészítőket. Foglalkoznak továbbá teljesen egyedi lőfegyverek tervezésével is.

 

A Magpul jól ismert az általuk tervezett és forgalmazott, a felhasználók által jól konfigurálható, és teljes egészében műanyagból készült, már létező fegyver-platformokhoz készült termékeiről. Ez oda vezetett, hogy a szaksajtó rendszeresen Magpul névvel ruház fel olyan modernizációs fejlesztéseket, amik kicsit is hasonlítanak a cég termékeire.

Ha egy már létező, hagyományosan acélból és fából készült fegyvert terveznek újra, a Magpul kiegészítők formavilágát felhasználva, akkor csak „magpulizációról” beszélhetünk.

 

A céget Richard M. Fitzpatrick, az Amerikai Haditengerészet felderítő őrmestere alapította 1999-ben. A cégnek 3 részlege van:

·         Magpul Industries – ez a részleg tervezi és gyártja a lőfegyver kiegészítőket

·         Magpul Professional Training & Simulation (PTS) – a részleg airsoft fegyverekhez gyárt és tervez kiegészítőket(2007-ben hozták létre)

·         Magpul Dynamics – ez a részleg oktató videókat készít és lőfegyver tréningeket szervez

A cég jelenlegi vezérigazgatója Mike Mayberry, aki Travis Haleyt váltotta ebben a pozícióban, mikor ő elhagyta a céget.

  1. Richard Fitzpatrick kifejleszti az eredeti Magpul 5.56-ot és bemutatja azt az  NDIA előtt
  2. Bemutatják a Magpul 7.62-t és a Magpul 9mm2-t
  3. Az első Magpul szabadalom (U.S. Patent 6,212,815)
  4. Az első hivatalos megrendelés a hadseregtől (100 darab M93 válltámasz a Tengerészgyalogságnak)
  5. A cég átköltözik Fitzpatrick házából az első hivatalos irodájába. Az első alkalmazott, Doug Smith, ma ő az üzemeltetési igazgató
  6. Magpul Ranger PlateSelf Leveling Follower, és MIAD (MIssion ADaptable Grip) kerülnekbevezetésre.
  7. További tár-kiegészítőket mutatnak be, továbbá piacra dobják a cég második válltámaszát a PRS-t
  8. A Magpul hivatalos regisztrációs számot kap a NATO-tól, és a Mission Impossible 3-ban megjelennek a termékei
  9. Bemutatják a SHOT SHOW-n a PMAG 30-at(egy műanyag tár a AR-15/M16 platformhoz), az UBR válltámaszt és a MASADA gépkarabélyt
  10. Megalapítják a Magpul Dinamics-ot. Bemutatják a MOE(Magpul Original Equipment) termékcsaládot, a Magpul PDR koncepciót, az FSG9-et és a  Magpul Massoud-ot
  11. Új  EMAG termékeket mutatnak be, melyek az AR-15/M16 platform mellett például a HK416 és az SA80  STANAG-tárjaival kompatibilis. Bemutatják továbbá a MBUS-t (Magpul Back-Up Sights)
  12. A Magpul megnyerte az angol védelmi minisztérium egy tenderét, mely szerint 1.000.000 EMAG-ot szállít az angol hadseregnek 4 év alatt. Bemutatnak több új terméket is, mint például az iPhone harctéri tokot
  13. Bemutatják az MBUS2-t, ami megjelenik a Battlefield3-ban is. Leszállítják az első 100.000 EMAG-ot az afganisztáni hadszíntéren szolgálatot teljesítő angol hadosztályoknak. A cég szponzorál egy BAM-BAM nevű teherautót, ami a Breslau Adventure Rallye-n indul

 

forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Magpul_Industries

Szigetvár,2012.05.23.

beezolee

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük