Tanácsok kezdőknek

Tanácsok kezdőknek.

Kezdő airsoftosoknak és érdeklődőknek mindig azt mondjuk, hogy az elején egy már létező airsoft csapattal, játékosokkal ismerkedjen. Ezektől az airsoftosoktól próbáljon meg 3-4 játék erejéig kölcsön felszerelést kérni.
Eddig ne vegyen semmilyen airsoft felszerelést (fegyver ruha…). Azért ne vegyen addig semmit, nehogy az elején vesz, egy csomó mindent elmegy játszani és a 2. alkalom után rájön ez mégse az ő sportja, hobbyja. Miután megvolt a 3-4 játék beszéljen az airsoft csapattal.
Mi először a ruhát szoktuk mondani azt vegye meg, hogy el tudjon járni az egyén a csapattal airsoft játékokra. Kérje ki a airsoft csapat véleményét segítségét. Célszerű olyan ruhát venni, amit a csapat hord, hogy a csapattal tudjon játszani.
Ezek után a bakancsot ajánljuk. Sportcipőben könnyen baleset érhet. A csapat, ha eddig tudott adni felszerelés most se fogja azt mondani, hogy nem. A airsoft csapattal mindvégig kommunikálj, mit ajánlanak és segíteni is fognak olcsón beszerezni. Ezek után jön az airsoft fegyvervásárlás.

Mi az M14, G36, és esetleg AK -t ajánljuk.

M14 viszonylag olcsó nagyon pontos, megbízható, strapabíró. Negatívuma hosszú és nehéz.

G36 olcsó pontos (annyira nem, mint az M14) megbízható, strapabíró, könnyű, rövid (több változata van én most a G36c-ről beszélek).

AK olcsó, megbízható, strapabíró.

Itt is kérd ki a csapat véleményét. Mi például az AK nem nagyon mondjuk, mert aki velünk járna játszani, érdekesen nézne, ki ha csupa nyugati felszerelésű ember közt ott egy keleti fegyvert használó. Ettől még nem mondjuk, hogy rossz csak az esztétika miatt nem használjuk.
Ezután jön a mellény ezt is a csapattal beszéld, meg mit használnak, mit ajánlanak. A végére már csak az egyebek vannak, amit szerintünk bármikor beszerezhetsz. Az airsoft csapattól mindig érdeklődhetsz, és mielőtt vennél, valamit kérd ki mások véleményét.

Írta: Horváth Balázs Ferenc (Kubiak)
Szigetvár. 2012.09.21

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük