Magpul II – Felhasználás

Magpul II – Felhasználás

 

Nos a tavalyi történelmi cikk után kicsit nézzük meg mik is készülnek a piacon és mire is jók.

 

Elsőre nézzük az eredeti alkotást:

 

Ezek a kis „tártangák” voltak azok az eszközök amiket ugyebár elsőre fejlesztettek magpul-ék. A használata igen egyszerű. A lényege, hogy a tárzsebből a tár kivételét segítse és gyorsítsa a felhasználó részére. Természetesen ez Airsoftba ugyan úgy fontos mint ahogy a valóságba is. Az eredeti mellett több féle keleti másolat is létezik belőle ami airsoft-ra alkalmas lehet, tartósság szempontjából nyílván az eredeti bírja a legjobban a kérdés mindig az nekünk mi éri meg…

Anyagát tekintve egy elég rugalmas gumis összetételű ugyanakkor erős műanyagot kapunk kezünkbe. Én személy szerint az eredetiket már 2éve nyúzom és eddig semmi hibát nem tapasztaltam.

Aztán vannak itt még tárak is amik szintén a kényelmünket szolgálják.

Felülete érdesített és a bordázat is a könnyebb jobb fogás miatt készült ilyenre.

 

 

Ezeket követően jönnek a sokak számára optikai tuningnak felesleges pimp my gun cuccnak nevezett eszközök. Itt szintén Létezik több gyártó akiknek kínálatából vásárolhatunk és dönthetjük el ár érték szerint hogy mit is vegyünk.

A külső elemek kiegészítőit a gyártó túlnyomó részt m4 illetve m16 variánsokra fejlesztette/fejleszti ki természetesen találhatunk más fegyvertípusokra is számunkra megfelelő alkatrészeket.

Íme egy ergonomikus előagy.

 

Elsőre tényleg elég egyedi és menő cuccnak tűnik de mind ez mellett tényleges használatát is érzem. Legalább is jómagam. Kényelmes, jó a fogása, elég strapás és persze könnyű. Akár csak az alább látható egyszerűnek tűnő de még is kényelmes és trapás markolaté.

Nem mellesleg ezen a markolaton már értelmes méretű motortámasztó csavart raktak a fenékbe így állítani is könnyebb és szerintem pontosabb is.

 

 

És akkor van itt nekünk még tus és egyéb más kiegészítők is pl irányzék stb

Amik már az utóbbi idők gyártása folyamán készültek el.

 

Tény hogy ezek a cuccok tényleg inkább pimp my gun jellegűek de ne feledjük hogy a súly nagy úr! 🙂

Aki esetlegesen kételkedik, annak azért megemlíteném, hogy kellő vadászat és utánajárással én az itt látható m4-et magpul és aluminium külsőségekkel építettem normális belsővel.

Így az itt látható Airsoft puska teljes tömege tárral, akkuval mindennel nem haladja meg a 2,5 kilót!!!!!!

Az ok amiert építettem igen egyszerü ha több napos játékra mész ahol több liter vizet váltóruhát hálózsákot kell cipelned a vállaidra nehezedő súlyon felül még egy 5kilós fegyvert cipelni nem biztos hogy mindenkinek kedvére való… hisz játszani szeretnénk katonásat nem pedig katonák szeretnénk lenni 🙂

Hívhatjuk lányos fegyvernek is a tényen nem változtat, a magpul cuccoknak van haszna és gyakorlati értelme mind a való életben és mind az Airsoft-ban egyaránt.

 

 

2013-06-12 Pécs, Suba

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük