2018.03.16-18 OP Battle of Tora Bora – SRB– Beszámoló

tora-bora 2018

 

A Tavalyi évhez hasonlóan, idén is meghívást kaptunk a történet alapú Szerbiai milsim játékra.

A játékra, egy év tapasztalatával ugyan, de hasonló izgatottsággal és lelkesedéssel készültünk.

A szabályok tovább szigorodtak. A dresscode és weapon code mellé, bekerült a tárlimiten belüli bb korlátozás is, tehát nem elég hogy bb limit és midcap korlátozás van azon belül is egy midcapbe max 60bb lehetett.

Idén 13 fő képviselte hazánkat. A csapatból 3fő plusz egy vendégjátékos volt jelen.
Teljesség igénye nélkül: Intruders 4fő Avengers 3+1fő Vadkanok 2+1fő plusz Árok és Szamos

Nagy pozitívum volt, hogy bár tavaly még láttunk molle öveket és rrv-ket, ahoz képest idén, mindösszesen egy ivózsákot vettünk észre. (bár úgy hallottuk, hogy elég keményen szankcionálták is a hibás dresscode-ot)

A hosszúhétvégének köszönhetően, idén már péntek délelőtt elindultunk és így szürkületre a táborban is voltunk, új helyszínen de hasonlóan festői környezetben. Bár a tűzrakó idén elég messze került és egy szögesdrót kerítésen is átkellett hozzá jutni.

17-én kezdődött a játék, szokásos barátias eligazítás, majd indulás a hegyekre, idén minden raj kapott egy fő szervezőt, aki mint egy kísérő és irányító mondta a feladatokat és irányította a társaságot. (erről majd később részletesen) Az első nap, egy nagyméretű gáton kellett átkelni, illetve saját hidat kellett építeni fa döntéssel és kötelek segítségével. A tavalyi ambusos játékmenethez képest, idén szerintünk több volt a direkt kontakt ezt egy picit sajnáljuk.

Az egész napos kint lét után, nyűgösen vezetett vissza moderátorunk minket a táborba, pláne hogy a vak is látta hogy a hosszabb kerülő úton mentünk. 😀

Szervezőink idei évben sem feledkeztek meg a  házigazda szerepről, és meleg étellel vártak minket az első nap fáradalmai után. (nah és itt kezdett el esni)

A vacsora végeztével, mindenki vissza húzódott a sátraiba és jó hangulatú beszélgetések közt töltöttünk még el pár órát.

A második nap, egy meglepi burekkel indították a napot a Big1-os szervezők. Szamos nagy örömére pedig, megmásztuk a nagy és ismert kavicsos hegyek egyikét is (van róla videó figyeljétek a youtube csatornát), aminek következtében rájöttünk hogy a Bajai kolléga igazából valami hegyi kecske lehet inkább (MEEK) pláne a szupertitkos hívó hangutánzásával együtt.

A nap utolsó kontaktja az egyik legmagasabb hegy erdős felében zajlott, ahol a történet szerint a kivonási pont volt a különleges erők részére. (Ez kb a pálya túlvége a mi sátrainkhoz képest.)

Összegezve, a játék idén sem okozott csalódást a környezet még mindig csodálatos. Ami picit rontotta a hangulatot, hogy a rajonként kapott szervező még azt is megmondta milyen irányból közelítsünk meg egy adott kordinátát ezzel elvéve mindenféle saját  taktikai lehetőséget. Illetve ami pedig nekem (Suba )privát dologként okozott gondot, hogy nem engedélyeztek elvileg semmilyen fejkamerát, fegyverre szerelt ilyesmi eszközt. Még is pl a mi oldalunkon volt olyan játékos aki egy narancssárga scopecam-et szikszalagozott fel a fegyverére, és a fején a shemagra ráhúzva pedig egy fejkamera volt. Ez csak azért probléma mert ICS kapitányként egyébként is dokumentálnom kellene a rendezvényeket és így kézben szorongatott kamerával, nem hogy nehézkesen, de sokszor gagyin tudtam ezeket megoldani.

Ami biztos, hogy jövőre ha meghívást kapunk akkor ismét ott leszünk!

Köszönjük Radírpók-nak és Ároknak a lehetőséget és a Big1-os srácoknak a szervezést!

képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1613642288691255.1073741866.329857133736450&type=3

videó: https://www.youtube.com/watch?v=cq05Iw5LBQk&t=121s

2018.04.05.

Suba

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük